top of page

YES WE CANVA WEBINAR BASISONDERWIJS
Nu ook 'on demand'!

Na twee live webinars met meer dan 100 deelnemers per sessie, en super lovende reviews heb ik beslist om het webinar nu ook on demand beschikbaar te stellen! 

Yes we canva! 

ICT bijscholingsaanbod voor leerkrachten

(West- en Oost-Vlaanderen of online)

Je ziet ze op instagram, pinterest en facebook groepen tegenwoordig steeds vaker passeren: van die prachtige klasthema's en oefenbundels passeren waarvan je denkt 'hoe doen ze het toch?'. Op deze vraag heb ik een heel simpel antwoord : Canva ! :-)

  • Heb je het gevoel dat jij niet goed genoeg bent met computers om tot dergelijke resultaten te komen?

  • Denk je misschien dat je gigantisch creatief moet zijn om er ook maar iets van resultaat uit te krijgen?

  • Of ken je Canva wel maar raak je overweldigd door alle opties en mogelijkheden die het te bieden heeft? 

  • Heb je het al geprobeerd maar heb je het na een tijdje gefrustreerd afgesloten omdat je niet meteen vond waar je bepaalde zaken kon aanpassen? 

Allemaal heel begrijpelijk, maar geloof me: het is écht kinderspel en ook JIJ kan het ! 

De opmars van Canva heeft vooral te maken met zijn gebruiksvriendelijkheid en eindeloze mogelijkheden. Bovendien is 'Canva For Education' voor leerkrachten volledig gratis en is er een super uitgebreide bibliotheek met sjablonen speciaal voor het onderwijs.

 

Met andere woorden : in een paar klikken kan JIJ zo'n sjabloon aanpassen tot jouw eigen ding, je hoeft het warm water niet telkens opnieuw uit te vinden. 

 

Het is een zeer krachtige tool voor het ontwikkelen van lesmaterialen allerhande, maar als je zelf van 0 moet beginnen met het uitzoeken van alle mogelijkheden, kan het je zeer veel tijd kosten. En laat tijd nu voor jullie leerkrachten net een heel schaars goed zijn :-)

klaslokaal

Els F.

Het was top :-) Super vlot, een stijl waarbij iedereen zich op zijn gemak kan voelen. Alles wat getoond werd, was nieuw, alle tips zullen dus gebruikt worden.

Salina S.

Je hebt zoveel interessante informatie gegeven! Van organisatie van projecten tot vormgeving ervan. En dat allemaal om zo efficiënt mogelijk te werken. Shortcuts, achterpoortjes, zoektermen… het was allemaal nieuw voor mij en ben nu heel blij dat ik weer wat meer weet over de mogelijkheden van deze design tool.

Sigrid S.

Veel duidelijke info. Enthousiaste lesgeefster.Het ‘i’-toetsje zou ik nooit uit mezelf geprobeerd hebben. 

Wat het oplevert.

  • Een compleet overzicht van alle functies die Canva te bieden heeft. Na de vorming barst je gegarandeerd van de inspiratie én kennis om zelf met al die mogelijkheden aan de slag te gaan.

  • Voor beginners :  de basis wordt helder en vooral ook visueel overgebracht aan de hand van screenshots. Ik neem niets als vanzelfsprekend, elke stap wordt besproken. 

  • Voor ervaren gebruikers : bij elk hoofdstuk pro tips die gericht zijn op efficiënter werken met Canva. Je verliest niet langer tijd met onbenulligheden zoals de uitlijning juist proberen krijgen terwijl het de hele tijd verder springt dan je zou willen, of het achterste element te pakken proberen krijgen door alles telkens te verslepen ;-)

  • Specifieke praktijkvoorbeelden : per hoofdstuk gaan we kijken welke zoektermen tot resultaten komen die bruikbaar zijn voor jullie ontwerpen als leerkracht. Mooie elementen, kinderlijke lettertypes, sjablonen waar je je op kan baseren. Ik geef verschillende specifieke praktijkvoorbeelden om jullie heel wat zoekwerk te besparen. 

  • Een bijhorende besloten facebook community : je eigen 'Yes we canva!' hulplijn. Iedereen die over het e-book beschikt beschikt over toegang tot de besloten facebook community. Zijn er zaken niet duidelijk of ben je op zoek naar inspiratie. Stel je vragen in deze community krijg snel antwoord van mezelf of van één van de collega's.

Kelly A. 

Mooie presentatie waardoor we beter konden volgen, leuk om het van een expert te horen, heel veel praktische tips!!

Gertjan G.

Vriendelijke en behulpzame docent, het deel elementen en tekst zeer interessant.

Hilde L. 

Zeer vlot, inspelend op de noden van de groep ook al is die heel divers.

bottom of page