top of page

"ZEG ME NIET HOE HET ZOU MOETEN, TOON ME HOE HET ZOU KUNNEN."

Praktisch aan de slag gaan, experimenteren en tonen heeft meer effect dan eindeloos uitleggen. Er wordt al genoeg gepraat, en die denkwijze trek ik door zowel in hoofd- als in bijberoep. 

Over mij.

231110-YV202940-4.jpg
In't kort :
  • Sharon Moerman, 31 jaar. 

  • Jongerencoach bij Groep INTRO vzw in hoofdberoep

  • Zaakvoerster van Mura Media in bijberoep

  • Ooit getwijfeld tussen ICT en sociaal werk, nu de ideale combinatie van beiden

  • Computernerd eerste klas met een passie voor het grafisch ontwerp en een zwak voor efficiënte Excels

  • Mama van een zoontje van 3 en al 14 jaar gelukkig samen met mijn vriend

  • Baasje van 2 Spaanse straathonden

"Toen ik een richting moest kiezen heb ik niet lang getwijfeld"

Toen we in het 6de middelbaar een keuze moesten maken wat studies betreft, moest ik hier niet lang over nadenken. Het lag immers al jaren vast. Ik zou met jongeren uit de bijzondere jeugdzorg werken en dus een sociale richting volgen.  Als dit binnen de vrije tijd, binnen een voorziening, binnen het onderwijs, binnen ambulante hulpverlening, ... zou zijn dat wist ik op dat moment nog niet. Ik was in die tijd ook wel al erg goed met computers (lees 100% voor informatica)  en heb toch ook even overwogen, maar de lokroep van het sociale was sterker. 

Al heel snel kwam ik er achter dat mijn toenmalige stageplaats: "Groep INTRO vzw" exact stond waarvoor ik als hulpverlener ook wilde staan. Empowerment (focus op versterken van eigen krachten) aan de hand van ervaringsleren in groep. Ik kwam via Groep INTRO niet alleen bij de doelgroep terecht waarmee ik wilde werken maar werkte ook op alle verschillende domeinen. Zowel in de vrije tijd, als in een voorziening, als in het onderwijs, ... Ik ben er dan ook 8 jaar later nog steeds met hart en ziel aan de slag.

"Je raakt veel sneller op je eindbestemming als iemand je de weg toont"

Momenteel begeleid ik meerderjarige jongeren, met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, richting werk. Een outreachend project waar we samen eerst actief aan de slag gaan met alle zaken die in de weg staan van duurzame tewerkstelling. Daarna zetten we ook samen effectief de stappen richting werk. Een topjob als je het mij vraagt :-) 

Één groot punt hebben mijn bijberoep en hoofdberoep gemeen. Je raakt veel sneller op je eindbestemming als iemand je de weg toont. 

 

Binnen mijn fulltime job ben ik vooral bezig met het versterken van eigen krachten bij de jongeren, en ik weet ook dat hier mijn eigen sterkte ligt. Daarom heb ik bewust gekozen om ook in bijberoep niet alleen uitvoerend te werken maar ook educatief. Hier haal ik het meest energie uit omdat ik mensen inhoud en skills kan mee geven waar ze de rest van hun tijd mee verder kunnen.

 

Intussen word ik bijgestaan door een heus team aan freelance Canva trainers, om zo nog meer mensen wegwijs t e kunnen maken!  Binnenkort maak ik nog een pagina waar ook zij worden voorgesteld! 😊

 

Wil je graag meer weten of heb je vragen, bel mij gerust op of contacteer me via het contactformulier!

Liefs,  
Sharon 

bottom of page